462 20160515 029 banner ECIW Vlaanderen 

ECIW-Vlaanderen vzw is een volledig autonome organisatie in België, die om de drie maanden lezingen organiseert in Berchem bij Antwerpen. Net als MIC Nederland is het een platform voor Cursus-studenten en heeft zij als doel een contact- en informatiepunt te zijn.

 

 

Op de website – www.eencursusinwonderen-vlaanderen.be – kun je alle informatie vinden over de activiteiten van leraren, lees- en studiegroepen, lezingen en evenementen die gerelateerd zijn aan het boek Een cursus in wonderen.

 

 

Reine Van Dyck 20190710001 3

Zondag 26 meiReine Van Dyck Wat is rechtvaardigheid

Rechtvaardigheid is in mijn leven altijd heel belangrijk geweest. De Cursus spreekt hier uitvoerig over in het Handboek voor leraren. Uiteraard wist ik voordien niet de juiste betekenis ervan. Tijdens mijn studie van het gedachtesysteem van de Cursus, kwam ik het volgende tegen: Onrechtvaardigheid is de basis van alle oordelen in de wereld. (H19.1:2).
Heb je ook problemen met rechtvaardigheid in je leven? Laten we dit onderwerp dan samen met de Heilige Geest bespreken en Hem Zijn werk laten doen in de tijd die wij samen doorbrengen tijdens de lezing. 

 

25 augustus 2024 Jan-Willem van Aalst Alles is behulpzaam!

Jan Willem van Aalst 2021In Een cursus in wonderen lezen we in het Handboek voor Leraren dat alle dingen, gebeurtenissen, ontmoetingen en omstandigheden behulpzaam zijn. (H4.I.A.4:5) Dat is echter bepaald niet onze dagelijkse ervaring. Wat bedoelt Jezus? Hoe moeten we deze uitspraak duiden terwijl we van dag tot dag met tegenslagen en beproevingen geconfronteerd worden? Hoe maken we dit principe tot onze dagelijkse realiteit? Dit gaan we samen verkennen.

 

 

Algemene informatie

Programma: lezing 14.00 tot 15.30 uur. Ruimte open van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: Kerk, De Verrezen Heer, Berchemstadionstraat 8, 2600 Berchem (Antwerpen)
Entree: €12,-
Meer info: www.eencursusinwonderen-vlaanderen.be